PROGRAM I PRELEGENCI
Do osób prywatnych, przedsiębiorstw specjalizujących się w produkcji pasz, producentów rolnych, posiadaczy młynów i olejarni, właścicieli firm handlowych oraz firm logistycznych.
Co roku w Gdańskiej Giełdzie Zboża biorą udział osoby, które intensywnie działają na polskim oraz europejskim rynku zbożowym. Podczas wydarzenia prowadzone są dyskusje na temat najnowszych trendów stosowanych w uprawie oraz sprzedaży roślin zbożowych i oleistych. Jest to również doskonała możliwość do zasięgnięcia opinii ekspertów i pozyskania nowych kontaktów handlowych.
Zobacz program
Gdańska Giełda Zboża KRYNICA-ZDRÓJ 2026 odbędzie się 14-15 stycznia 2026 w Hotelu Belmonte w Krynicy Zdrój.
14:00-17:00 Seminarium
20:00-00:00 Biesiada w Karczmie |
10:00 - 17:00 GiełdaGłówna część naszego wydarzenia– wyjątkowa okazja do bezpośrednich spotkań z partnerami biznesowymi, z którymi na co dzień kontaktujemy się głównie za pośrednictwem telefonu, maila czy komunikatorów. Intensywność interakcji podczas Giełdy sprawia, że jest to niezastąpione miejsce dla każdego, kto chce zacieśniać współpracę i rozwijać swój biznes w branży zboża. 13:00 - 15:00 Lunch19:00-00:00 Uroczysta KolacjaNa zakończenie wydarzenia Uroczysta Kolacja – ostatnia część Giełdy, podczas której w swobodnej atmosferze podsumujemy intensywne dwa dni spotkań i rozmów. To doskonała okazja, by w mniej formalnych okolicznościach przypieczętować nawiązane kontakty, wymienić się wrażeniami i pożegnać się do kolejnego spotkania. Wspólny posiłek to symboliczne zakończenie Giełdy, które sprzyja budowaniu trwałych relacji biznesowych. |

Podczas zimowej edycji Gdańskiej Giełdy Zboża planujemy Seminarium poświęcone omówieniu sytuacji w trzech sektorach odpowiadających za przerób zboża – w przemyśle paszowym, młynarskim oraz biopaliw.
De Heus Sp. z o.o.
Starszy Kupiec w De Heus Sp. z o.o., z branżą rolną związany od ponad 16 lat, z czego ostatnią dekadę poświęcił międzynarodowemu handlowi surowcami mleczarskimi, tłuszczami i komponentami na bazie białek mlecznych i serwatkowych również dla branży paszowej.
Do zespołu De Heus dołączył pod koniec 2023 r., gdzie odpowiada za zaopatrzenie w surowce białkowe polskiej produkcji ponad 2 mln to pasz rocznie. Firma De Heus jest międzynarodowym producentem pełnej gamy mieszanek paszowych, premiksów, koncentratów i pasz specjalnych dla hodowców drobiu, bydła i trzody chlewnej.
Wojtek Sabarański – analityk rynku zbóż. Od ponad 20 lat związany z firmą Sparks Polska Sp. z o.o., w której koordynuje prace związane z prowadzeniem serwisu informacyjnego z rynku zbóż i oleistych.
Sparks Polska Sp. z o.o. jest wiodącą firmą oferującą pełen zakres usług badawczych, analitycznych, informacyjnych oraz konsultingowych dla branży rolno-spożywczej. W ramach prowadzonej działalności, Sparks Polska dostarcza m.in. analizy i informacje rynkowe wielu firmom działającym na rynku zbóż i roślin oleistych w Polsce i za granicą. W odniesieniu do rynku polskiego, Sparks Polska współpracuje z firmami z branży zbożowej, paszowej i tłuszczowej, a także z gospodarstwami rolnymi oferując bieżące serwisy informacyjne dzięki którym klienci Sparks Polska mają dostęp do aktualnej i wiarygodnej informacji rynkowej, danych i notowań cen.
Tomasz Gumola, kierownik marketingu strategicznego i ESG, De Heus Sp. z o.o. Menedżer z ponad 20-letnim doświadczeniem w sprzedaży i zrównoważonym rozwoju. W De Heus Polska odpowiada za marketing strategiczny oraz wdrażanie celów ESG, wspierając hodowców w nowoczesnej i odpowiedzialnej produkcji żywności. Jest współtwórcą Carbon Compass – innowacyjnego narzędzia do obliczania śladu węglowego mięsa i identyfikacji sposobów redukcji emisji w produkcji zwierzęcej.
dr inż. Rafał Bal– ekspert w dziedzinie inżynierii rolniczej i technologii młynarstwa, z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu zakładami przemysłu zbożowo-młynarskiego. Przez ponad 10 lat związany był z jednym z największych młynów w Polsce, gdzie pełnił funkcje dyrektora operacyjnego oraz członka zarządu, odpowiadając za rozwój technologiczny, optymalizację procesów i strategiczne zarządzanie produkcją. Jest doktorem inżynierem w zakresie inżynierii rolniczej, specjalizującym się w energetyce rolniczej, co pozwala mu łączyć wiedzę technologiczną, energetyczną i procesową w ocenie i modernizacji współczesnych systemów młynarskich. Obecnie pełni funkcję Prezesa Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego, gdzie reprezentuje branżę, wspiera rozwój standardów jakości oraz aktywnie uczestniczy w kształtowaniu kierunków rozwoju sektora.
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a także studiów podyplomowych z zakresu europeistyki i politologii. W początku kariery zawodowej związany z organizacjami rolniczymi. W latach 2005-2010 pracował w Biurze Krajowej Rady Izb Rolniczych, a od 2011 roku pełni funkcję Dyrektora Generalnego Krajowej Izby Biopaliw oraz Członka Zarządu. Od 2015 roku jednocześnie Dyrektor Generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju, z ramienia którego w latach 2015-2018 był Członkiem Zarządu Europejskiej Organizacji producentów Oleju FEDIOL. Wiceprzewodniczący grupy roboczej Copa-Cogeca „Bioenergia/ biotechnologia”. Autor szeregu publikacji i artykułów z zakresu rolnictwa, energii odnawialnej, przemysłu spożywczego i biopaliw transportowych.
Jakub Makurat jest specjalistą z branży Fintech z wieloletnim doświadczeniem w obszarze bankowości transakcyjnej i korporacyjnej. Od ponad 25 lat jest zaangażowany w rozwój handlu zagranicznego w firmach sektora MŚP w Polsce. Od 2015 jego głównym obszarem zainteresowań są nowoczesne usługi finansowe wspierające rozwój handlu zagranicznego, także w formule e-commerce. W międzynarodowej instytucji płatniczej Ebury odpowiada za zarządzanie sprzedażą, współpracę z przedsiębiorcami oraz ekspansję w Czechach, Polsce, Słowacji i krajach bałtyckich.
Dołącz do kolejnej edycji Gdańskiej Giełdy Zboża, wykupując jeden z dostępnych pakietów. Wybierz odpowiedni pakiet dla siebie.
Kup bilet wstępu